hey guys are you searching for tricky riddles with answers ?
Here I pick top 150+ best brain teasing tricky riddles with answers.
let’s call your friends and family members and start quiz.
Challenge them with these awesome tricky riddles with answers.
All the unique and top rated riddles only here.
confuse their brain and win the game.
so guys are you ready to play tricky mind teasing game with these awesome riddles.
Here is the list .
best riddles with answers
1. There is the thing the manufacture doesn’t need it, the buyer doesn’t really want it and the user doesn’t even know that he is using it. What is the item?
Answer- A Coffin.
2. If it takes seven machines seven minutes to make five T-shirts. How long will it take hundred machines to make hundred T-shirts?
Answer-  Seven minutes.
3.  Imagine that you are in a boat, in the middle of the sea. Suddenly, you are surrounded by hungry sharks, just waiting to feed on you. How can you put an end to this?
Answer-  Stop imagining!
4. Give me food, and I will live; give me water, and I will die. What am I?
Answer- Fire.
5. You have a 3-gallon jug and a 5-gallon jug. You need to measure out exactly 7 gallons of water. How can you do it?
Answer- Fill the 5-gallon jug, pour it into the 3-gallon jug until the 3 gallon is full, and leaving 2 gallons in the 5-gallon jug. Now pour the 3-gallon jug out. Pour the remaining 2 gallons from the 5 gallon into the empty 3-gallon jug. Now fill the 5 gallon from the faucet. You now have exactly 7 gallons.
6. A man was outside taking a walk, when it started to rain. The man didn’t have an umbrella, and he wasn’t wearing a hat. His clothes got soaked, yet not a single hair on his head got wet. How could this happen?
Answer- The man was bald.
7. The more you take, the more you leave behind. What are they?
Answer-  Footprints.
8. What invention lets you look right through a wall?
Answer-  A window.
9. What begins with T, ends with T, and has T in it?
Answer- A Teapot.
10. There is a word which is pronounced wrongly even by best of scholars?
Answer- Wrongly.
11. You can hold it without using your hands or your arms. What is it?
Answer- Your breath.
12. It belongs to you, but other people use it more than you do. What is it?
Answer- Your name.
13. A farmer had 752 goats and took one shot that got them all. How did he do it?
Answer- He took a panoramic view,
14. What has 4 wheels & flies?
Answer- The garbage truck.
15. There was an airplane crash, every single person on board died, but yet two people survived. How is this possible?
Answer- The two were married.
16. How can you lift an elephant with one hand?
Answer- It is not a problem since you will never find an elephant with one hand.
17. What has hands but can’t clap?
Answer- A clock.
18. Forward I am heavy, but backward I am not. What am I?
Answer- Ton.
19. What can be seen once in a minute, twice in a moment and never in a thousand years?
Answer- The letter M.
20. Which tire doesn’t move when a car turns Right?
Answer- The spare tire.
21. I am not alive but I have five fingers. What am I?
Answer- A Glove.
22. A car drove to the village and met four motorcycles. How many vehicles were going to the village?
Answer- One car.
23. Feed me, and it will give me life. But give me a drink, and I will die. What am I?
Answer- Fire.
24. Who makes move while being seated?
Answer- A chess player.
25. The more you take out of it, the bigger it becomes. What is it?
Answer- A Pit.
26. I exist only when there is light, but direct light kills me. What am I?
Answer- A Shadow.
27. What travels around the world staying in the same corner?
Answer- A Stamp.
28. Every evening I get my assignment, and I always fulfill it. But every time I do, I get scolded. What am I?
Answer- An Alarm Clock.
29. It only increases but never decreases. What is it?
Answer- Age.
30. Two Doctors said that Robert was their brother but Robert said he has no brothers. Who is lying?
Answer- Robert has two sisters and they are doctors.
31. There were ten fish in an enclosed tank. 2 of them sank, 4 swam away and 3 died. How many fish are there now?
Answer- 10, no fish left the tank.
32. Two men are playing chess, they’ve already played five games, and each had won three games. How is this possible?
Answer- Because they have different opponents.
33. What goes through different places but never moves?
Answer- A Road.
34. With pointed fangs I sit and wait; with piercing force I crunch out fate; grabbing victims, proclaiming might; physically joining with a single bite. What am I?
Answer- A Stapler.
35. What has 13 hearts but no organs?
Answer- A deck of playing cards.
36. Smell me, buy me and deliver me. I won’t change. What am I?
Answer- Scent, cent and sent.
37. You will always find me in the past. I can be created in the present, but the future can never taint me. What am I?
Answer- History.
38. A thief enters a shop and threatens the clerk, forcing him to open the safe. The clerk says, “The code for the safe is different every day, and if you hurt me you’ll never get the code’’. But the thief manages to guess the code on his own. How did he do it?
Answer- The code is ‘’Different’’. The clerk told him.
39. What’s 3/4 chicken, 2/3 cat and 2/4 goat?
Answer- Chicago.
40. Two in a corner, one in a room, 0 in a house but one in a shelter. What am I?
Answer- The letter ‘r’.
41.  What is the letter ‘A’ the most like a flower?
Answer- Because the B(Bee) is after it.
42. What has ten letters and starts with gas?
Answer- Automobile.
43. What is it that goes up and down but never move?
Answer- Temperature.
44. I am the only organ that named myself. What am I?
Answer- Brain.
45. What has a head and a tail, but nobody?
Answer- A Coin.
46. What has an eye but can’t see?
Answer- A needle.
47. What kind of room has no doors and windows?
Answer- A mushroom.
48. What kind of tree can you carry in your hand?
Answer- Palm.
49. If you have me, you want to share me, you haven’t got me. What am I?
Answer- Secret.
50. What gets broken without being held?
Answer- A Promise.
51. He has married many women, but has never been married. Who is he?
Answer- A priest.
52. Take off my skin- I won’t cry, but you will. What am I?
Answer- An onion.
53. Imagine you are in a bad mood. How do you get out of it?
Answer- Stop Imagining.
54. What can you catch but not throw?
Answer- A cold.
55. What is at the end of a rainbow?
Answer- The letter ‘W’.
56. What is always coming but never arrives?
Answer- Tomorrow.
57. What weighs more a pound of feathers or a pound of gold.
Answer- Neither, they both weigh one pound.
58. A basket contains 5 apples. Do you know how to divide them among 5 kids so that each one has an apple and one apple stays in the basket?
Answer- 4 kids get an apple (one apple for each one of them) and the fifth kid gets an apple with the basket still containing the apple.
59. Two girls were born to the same mother, on the same day, at the same time, in the same month and year and yet they’re not twins.
How can this be?
Answer- The two babies are two of a set of triplets.
60. A girl who was just learning to drive went down a one-way street in the wrong direction, but didn’t break the law.
How come?
Answer- She was Walking.
61. Voiceless it cries,
Wingless flutters,
Toothless bites,
Mouth less mutters. What is it?
Answer- Wind.
62. When is a man drowned, but still not wet?
Answer- When he’s trapped in quicksand.
63. Why can’t a man living in the USA be buried in India?
Answer- Why should a living man be buried?
64. A man builds a house rectangular in shape. All the sides have southern exposure. A big bear walks by. What color is the bear? Why?
Answer- The bear is white since the house is built on the North Pole.
65. Two men were on a ship. They were both facing opposite directions, one facing east and the other facing west. But, they were both seeing each other. *WITHOUT MIRRORS* How is this possible?
Answer- They were both facing each other.
66. What goes in the water black and comes out red?
Answer- A lobster.
67. I’m fat and I’m round and I cause much joy, I’m often a dogs favorite toy. What am I?
Answer- A Ball.
68. When it’s warm it has something warming it, but when it’s cold it’s naked.
Answer- A tree, in summer it has leafs. And in winter it has no leafs, therefore it is naked.
69. Occurring once in a hundred years and once in thousands. But never in a day or a year or a century. What is it?
Answer- The letter ‘S’.
70. Having one, means having something to follow. Once you question it, it means having none. People seek it, but some do and some don’t find it. What is it?
Answer- Purpose.
71. Having some, you want more. But when you have too much of it you feel bored. Everyone people wants it, and some have to much of it. What is it?
Answer- Money.
72. When angry it turns red, cold it turns blue and pale when scared.
Answer- The Human Skin.
73. What has holes on each side, but can still can hold water?
Answer- A Sponge.
74. What has a bed but doesn’t sleep and a mouth but never eats?
Answer- A River.
75. What is easy to spot but hard to find?
Answer- Talent.
76. I fly without wings and cry without eyes. What am I?
Answer- A Cloud.
77. A mansion is on fire. There are three rooms: A room full of money, a room full of expensive paintings, and a room full of gold and precious jewels. Which room do the policeman put out first?
Answer- None, they are policeman.
78. I stay with you all the day but not at night. What am I?
Answer- Shadow.
79. I am not alive but I can grow. I do not have lungs but I need air to survive. What am I?
Answer- Fire.
80. There was a girl half my age when I was 12, now I am 64, how old is she?
Answer- 58, half of 12 is 6 so 64-6 is 58
81. Math time. If you are cold where do you go to become hot?
Answer- To the corner because it is 90 degrees.
82. You can drop me from the tallest building and I’ll be fine, but if you drop me in water I die. What am I?
Answer- A Paper.
83. When does yesterday come after today?
Answer- When it is in the dictionary.
84. You bury me when I’m alive and dig me up when I’m dead. What am I?
Answer- A Plant.
85. I have an eye but cannot see. I am fast but I have no limbs. What am I?
Answer- A hurricane.
86. I can be written, I can be spoken, I can be exposed, I can be broken. What am I?
Answer- News.
87. Most people need it, some ask for it, some give it, but almost nobody takes it. What is it?
Answer- Advice.
88. I turn around once. What is out will not get in. I turn around again. What is in will not get out. What am I?
Answer- A Key.
89. It weighs next to nothing but no one can hold it for long. What is it?
Answer- Your breath.
90. How do football players stay cool during games?
Answer- They stand next to the fans.
91. What never asks questions but is often answered?
Answer- A Doorbell.
92. Why is the letter B always cool?
Answer- It is in middle of A & C.
93. What do you have that I use more than you do?
Answer- Your Name.
94. What do babies and basketball players have in common?
Answer- They dribble.
95. What kind of coat is best put on wet?
Answer- A coat of paint.
96. What can you easily break but never touch?
Answer- A Promise.
97. I climb to the top I dive below I return again For another show.
Answer- This is the sun rising and setting. and showing up again and again.
98. During what month do people sleep the least?
Answer- February, it’s the shortest month after all.
99. I have keys but no locks. I have space but no room. You can enter but can’t go outside. What am I?
Answer- Keyboard.
100. Find Me! I start with ‘P’ and end with ‘E’, but I have thousands of letters. Who am I?
Answer- Post Office
101.When you do know me about me, them I am definitely something. You will always search for me. But when you know me, I am nothing. Who am I?
Answer: I’m a Riddle!!
102. What five-letter word becomes shorter when you add two letters to it?
Answer-Short.
103.What has to be broken before you can use it?
Answer- An Egg.
104.A monkey, a squirrel, and a bird are racing to the top of a coconut tree. Who will get the banana first, the monkey, the squirrel, or the bird?
Answer- None of them, because you cannot get a banana from a coconut tree!
105.How can a pants pocket be empty and still have something in it?
Answer-It can have a hole in it.
106.A book slipped from a man’s hands and fell on the floor with a loud noise. 20 eyes looked at him.
How many people were in the library?
Answer- 11 people were in the library. We have 2 eyes each, and there was no mention about the pairs of eyes. So we have 10 people in addition to the man who dropped the book. He can’t look at himself, but he’s still in the library.
107. In a bicycle race, the man who came two places in front of the last man finished one ahead of the    man  who came fifth. How many contestants were there?
Answer- There were 6 contestants. The man came in 4th place.
108. Captain Ali is the captain of the ship. The captain of the ship is Captain Ali. What is the name of the ship?
Answer- The name of the ship is What.
If you look at the last statement, it says, “What is the name of the ship.” It is a statement, not a question.
109. A cloud is my mother, the wind is my father, my son is the cool stream, and my daughter is the fruit of the   land. A rainbow is my bed, the earth my final resting place, and I am the torment of man.
Answer- Rain.
110. I am taken from a mine and shut up in a wooden case, from which I am never released, and yet I am used by almost everybody. What am I?
Answer- Pencil Lead.
111. A man was cleaning the windows of a 25 story building. He slipped and fell off the ladder, but wasn’t hurt. How did he do it?
Answer- He fell off the second step.
112. A man leaves home and turns left three times, only to return home facing two men wearing masks. Who are those two men?
Answer- A catcher and an umpire.
113. One night, a butcher, a baker, and a candlestick maker go to a hotel. When they get their bill, however, it’s for four people. Who’s the fourth person?
Answer- One night can also mean one knight. That makes four: one knight, a butcher, a baker and a candlestick maker!
114. As I went across the bridge, I met a man with a load of wood which was neither straight nor crooked. What kind of wood was it?
Answer- Sawdust.
115. When is music like vegetables?
Answer- When there are two beats (beets) to the measure.
116. What two words can open doors for you for the rest of your life?
Answer- Push and Pull.
117. What can you hold in your right hand, but not in your left?
Answer- Your left hand.
118. Step on me while I live, and I shall make no sound. Step on me when dead, I’ll crack and groan. What am I?
Answer- A Leaf.
119. What is far in the beginning and has arts at end?
Answer- The word “Farts”.
120. I am a word of three letters. I am spelt the same backward and forward; turn me upside down, I will become your mother. What am I?
Answer- WOW.
121. Tomorrow Is Neither Wednesday Nor Thursday. Yesterday Was Not Friday Or Saturday. Today Is Not Thursday Nor Monday Nor Sunday. What Day Is Today?
Answer- Friday.
122. What six letter word when you take one letter away there is still a word, take another letter away and you still have a word and do that until you have one letter left?
Answer- Estate, Estate, state, stat, sat, at and a.
123. Which vehicle is spelled the same forwards and backwards?
Answer- Racecar.
124. There are two sisters: one gives birth to the other and she, in turn, gives birth to the first. Who are the two sisters?
Answer- Day and Night.
125. Skinny I am fast, fat I am slow, but I’ll still delight you from your eyes to your nose.What am I?
Answer- A Candle.
126. Mary gets in the shower, but surprisingly her hair is not wet when she gets out. How is this possible?
Answer- She didn’t turn the water on.
127. Thirty white horses stand on a red hill, First they champ, Then they stamp, Then they stand still.What are they?
Answer- Teeth.
128. When John was six years old he hammered a nail into his favorite tree to mark his height. Ten years later at age sixteen, John returned to see how much higher the nail was. If the tree grew by five centimeters each year, how much higher would the nail be?
Answer- The nail would be at the same height since tree grow at their tops.
129. I have 10 books and I label them with their number. I take seven out to read. How many books are left?
Answer- Nine, you have taken the book with the label seven.
130. An orange fell from a tree at the top of a hill and rolled for a very long time all of a sudden it stopped while still part way down the hill. Why did it stop?
Answer- It ran out of juice..
131. I am a number but I am countless, I am compared with other things but nothing compares to me. What am I?
Answer- Infinity.
132. What has four faces, but is not a square or rectangle?
Answer- Mt. Rushmore.
133. I have 4 faces but I am not a cube. What am I?
Answer- A Rectangle.
134. What does a dog become when it walks from Britain to Spain?
Answer- Perro.
135. When does a British potato change its nationality?
Answer- When it becomes French fries.
136. What is the difference between ordinary and extraordinary?
Answer- That little extra.
137. A Smuggler with a bicycle carried to sack of sand with him every day. However every time he was checked at the border, the officer’s let him through. Wait, what did the Smuggler smuggle?
Answer- The smuggler used two sack of sand as a distraction. So that the officer wouldn’t notice that he was
Smuggling the bicycles.
138. Your in a room with three monkeys, one has a stick, one has a banana, and one has nothing. Who is the smartest in the room?
Answer- You of course, is a monkey smarter than you?
139. I provide air, and yet I scream and praise my idols. What am I?
Answer- A Fan.
140. I have many, many emotions, but I’m not a physical person. What am I?
Answer- An Emoji.
141. I can excite some people, but I’m not a physical thing. What am I?
Answer- An exclamation point!
142. I am a protector. I sit on a bridge. One person can see right through me, while others wonder what I hide. What am I?
Answer- Sunglasses.
143. You are in a room with 5 items. There is a mirror, flower pot, bed, chair, and a calendar. There is also a cabinet that is full of food, and a fridge full of drinks. There are also stairs that lead to nowhere, so they are no use. How could you get out?
Answer- You just walked out of door.
144. What is the MAIN Cause of Airline Crashes?
Answer- Gravity.
145. You looked at the clock at 3:15. How many degrees are in the angle between the hour and the minute hands? (Hint: It’s not 0)
Answer- 7.5 degrees. Ask anyone this. No on e will get it.
146. I have a head, but I can’t see or hear. I also have a tail, except no legs. I always have a date. What am I?
Answer- A Penny (Heads and Tails and every penny has a date on it).
147. I am in smart and heart. What am I?
Answer- Art.
148. I’m green and I’m paper. I make people rob me; I can be your birthday present. I make you famous and without me, you’re nothing. What am I?
Answer- Money.
149. What do ghosts do before they enter a haunted house?
Answer- Wipe their sheets.
150. Everyone has it but no one can lose it. What am I?
Answer- A Shadow.
so guys this is the complete list of best tricky riddles with answers 2018.
All types of different different riddles I added in this list.
Riddles for kids,adults,challenging,quiz everything is here.
Dont wait for play.
Just meet together and start riddles quiz.
Change the game with these awesome riddles.
Become tricky in field.
So guys this post all about best tricky riddles and answers.
Start quiz and enjoy.
Don’t forger to share your favorite riddle from this lust and if you know more interesting riddles let me know view comment.

About shyami

i am shyami goyal. i love wordpress so i make this wordpress blog i hope you like my content for more awesome stuff follow me on my social accounts
thank you

View All Posts